Versterk je merk (voor ondernemers)

Training Personal Branding voor ondernemers - Versterk je merk

Uniek merk

De training ‘Versterk je merk’ is een investering in je bedrijf. Even afstand nemen van de waan van de dag leidt tot hernieuwde inzichten.Zit je nog op de goede weg? Doe je nog steeds de dingen die jou de meeste energie geven? Kan je nog andere activiteiten opzetten? Val je op de juiste manier op bij je doelgroep?

Opvallen tussen andere ondernemers doe je vanuit je eigen merkidentiteit, jouw kracht en passie en waar je voor staat. Bij Personal Branding gaat het erom dat je jezelf uniek en authentiek in de markt zet. Hoe je wilt dat mensen je onthouden. Dat kan je uitbesteden, maar zelf doen is veel leuker!

Omdat we tijdens deze actieve sessies ingaan op wat jou motiveert en wat je drijfveren zijn, is de training interessant voor ondernemers en starters. De basis is hetzelfde. Elk programma heeft echter nuanceverschillen. Ik houd daarbij rekening met het doel van de training. Je volgt de training dus vooral samen met andere ondernemers.

Output training - Versterk je Merk

Van Merkinzicht ..

Mijn trainingen zijn erop gericht dat je zelf leert wat personal branding is en daar vervolgens actief mee aan de slag gaat. Ondersteunende theorie wordt afgewisseld met doen. We switchen van de linkerhersenhelft (ratio) naar de rechter (intuïtie en creativiteit).

We gaan in op waar jij nu staat. Want je bent niet dezelfde persoon als toen je net begon met je ondernemingsactiviteiten. Door nieuwe ervaringen en inzichten ben je ongetwijfeld gegroeid. Ook gaan we in op trends en ontwikkelingen in de maatschappij die voor jou belangrijk zijn.

Je gaat naar huis met een blauwdruk van jouw personal brand en een focus voor verdere activiteiten. Dit is je merkinzicht, de basis van je merk. Je hebt dit nodig om richting te geven aan je bedrijvigheid, aan de keuzes die je maakt. Concrete output:

⇒ Zijn mijn missie en visie nog actueel?

⇒ Welke waarden zijn voor mij het meest belangrijk?

⇒ Wat is mijn positionering? [hoe onderscheid ik me van anderen]

⇒ Wat is mijn belofte?

⇒ Welke klant past bij mij?

.. naar Merk in Zicht​

Je hebt dit ook nodig voor alle ondersteunende activiteiten om jouw merk aan de buitenwereld te laten zien. Hoe zet jij je Merk in Zicht. Je ziet kansen je anders te profileren. Concrete output:

⇒ Welke activiteiten zet ik in [welke activiteiten doe ik het liefste en geven voldoening]

⇒ Welke activiteiten stoot ik af [wat kost energie, waar zeg ik ‘nee’ tegen]

⇒ Hoe laat jij je aan de buitenwereld zien, zowel online (denk aan website, sociale media), als offline (denk aan huisstijl, tone-of-voice, pitches, .. maar ook aan extra of andere activiteiten om je aanbod onder de aandacht te brengen)

⇒ Je bent je bewust van het belang van branding en wordt enthousiast van de (nieuwe) activiteiten* die je uitzet.

* Wil je als ondernemer bepaalde activiteiten uitbesteden? Zoals het maken van een website, een professionele fotoshoot,  je huisstijl ontwikkelen, etc.? Dan is deze blauwdruk van jouw personal brand de basis die je nodig hebt. Een goede fotograaf of website bouwer zal altijd naar jouw merk vragen en naar wat je wilt uitstralen.

Meerwaarde
Profilering

Tweedaagse training

Intake

Vooraf vraag ik je wat je motivatie is, wat je wilt leren en wat je verwachtingen zijn.

Dag 1: Merkinzicht – Wie ben ik, waar sta ik voor en waar ga ik voor?

Je bent je bewust van het belang van branding (en je vindt dit nog leuk ook). Je gaat naar huis met een blauwdruk van jouw personal brand. We kijken hier naar jouw passie en drijfveren en – uiteraard – naar hoe jij belangrijk kunt zijn voor anderen.

Er gebeurt altijd heel veel op zo’n dag… van ‘aha’-momenten tot nieuwe ideeën. Er is even tijd nodig om dat te verwerken. Daarnaast krijg je als deelnemers een thuisopdracht mee die te maken heeft met je imago. De tweede trainingsdag vindt zo’n 3- 4 weken later plaats.

 

Dag 2: Merk in Zicht – Wat laat je zien, aan wie en hoe?

Je gaat naar huis met nieuwe inspiratie en ideeën over hoe jij je aan de buitenwereld laat zien. Dat hoeft niet alleen te gaan om je marketingcommunicatie-uitingen, mensen krijgen soms ook ideeën om het op een heel andere wijze te doen, een geheel eigen-wijze.

Het resultaat is het belangrijkste. Het weergegeven programma kan iets afwijken, omdat de oefeningen en de groepsdynamiek dynamisch van aard zijn. Bij de opzet en het verloop van de training houd ik rekening met de intakes en wat er tijdens de training gebeurt en ontstaat.

Reacties van eerdere deelnemers

‘Ik had niet verwacht dat hier zoveel uit zou komen. Sommige opdrachten waren best pittig. Het gaat ook om bewust worden van en brainstormen met jezelf. Het geeft mij veel stof tot nadenken.’ | Ronald

Reacties van eerdere deelnemers

‘Ik ben al ondernemer/kunstenaar en weet waar ik voor sta. Maar – erg belangrijk – het heeft mij geleerd te focussen en door te gaan op het pad waar ik aan begonnen ben.

En het geeft stof tot nadenken. Wat heeft de buitenwereld nodig en waar kan jij in voorzien? Dat is voor een kunstenaar best lastig omdat hij vooral met zichzelf bezig is, maar om jezelf aan de buitenwereld te laten zien heb je wel een plan nodig. Ik heb ervaren dat het belangrijk is om te netwerken, actief met je kunst bezig te zijn en uit te stralen waar je voor staat.’ | Corine

Investering

Duur :              Twee dagen van 10.00 uur – ca 16.30

Inzet :              Ik zet jou actief aan het werk in deze intensieve en creatieve training. Wat je nodig

                         hebt is een actieve en open houding, samenwerking, naar jezelf luisteren,

                         nieuwsgierigheid en een dosis plezier. Jij bent zelf aan zet!

Investering :   975,- euro excl BTW

Inclusief :        Materialen, koffie/thee (met wat lekkers) en lunch

                          én incl. 1,5 uur inspiratiesessie / coachingsgesprek t.w.v. 157,50

                          Dit gesprek vindt plaats op afspraak, tussen de twee trainingsdagen in of er na.

                          Uiteraard ben ik ook bereikbaar voor vragen tussendoor.

Versterk je merk
Reacties van eerdere deelnemers

‘Deze workshop past precies bij waar ik nu mee bezig ben: Mijn focus vinden. Wat ga ik nu doen? Welke kant ga ik op? En hoe pak ik dat aan?’ | Alice

Reacties van eerdere deelnemers

‘Het is niet altijd direct duidelijk waar we naar toe gaan met een opdracht, maar ik werd behoorlijk verrast door wat er dan later uitkwam. Inge heeft een creatieve geest en stimuleert je om dingen op een andere manier aan te pakken en anders te bekijken. Nogmaals, positief verrast.’ | Remco

Personal Branding voor editor
Personal Branding voor designer

Voor wie?

Voor ondernemers met een creatieve inslag en die écht aan de slag willen gaan met hun merk.

Dat betekent niet dat je zelf heel creatief hoeft te zijn. Het gaat om creatief denken. Je kijkt naar je eigen situatie vanuit een nieuw perspectief. Soms met een -voor jou- out-of-the-box methode. Je staat open voor nieuwe dingen.

 

En verder ..

Aantal deelnemers :    Min. / Max. 4 – 8  [er is voldoende ruimte om 1.5 meter afstand te houden]

Locatie :                         De trainingen worden gegeven in regio Hoekschewaard / Barendrecht.

                                         De exacte locatie wordt ca 3 / 4 weken voor de startdatum bepaald.

 

Merkinzicht
To brand or not to brand ..
That's not even the question

Data

De trainingen vinden plaats op een dinsdag of vrijdag. Intussen mogen we weer – yeah –  en staan de eerste trainingen al gepland.

Wil jij erbij zijn? Stuur een bericht via mail en ik zet je op de wachtlijst: info@merk-inzicht.nl

Heb je nog vragen? Ook dat kan via de mail, ik mail of bel je terug.

Of bel direct: 06 4058 3619 [spreek je naam en telefoonnummer in, mocht ik niet kunnen opnemen]

Wie is je trainer?

Reacties zijn gesloten.